Vezi evenimentele culturale şi sportive, găzduite în luna august de municipiul Sibiu Reviewed by CD on . În luna august, oferta culturală şi sportivă a Sibiului este foarte bogată, oferind publicului evenimente diverse şi de calitate. Luna august a început în forţă În luna august, oferta culturală şi sportivă a Sibiului este foarte bogată, oferind publicului evenimente diverse şi de calitate. Luna august a început în forţă Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Vezi evenimentele culturale şi sportive, găzduite în luna august de municipiul Sibiu

Vezi evenimentele culturale şi sportive, găzduite în luna august de municipiul Sibiu

Vezi evenimentele culturale şi sportive, găzduite în luna august de municipiul Sibiu

În luna august, oferta culturală şi sportivă a Sibiului este foarte bogată, oferind publicului evenimente diverse şi de calitate.

Luna august a început în forţă cu un festival folcloric – “Cântecele munţilor”, aflat la ediţia cu numărul 39. Acest festival de excepţie a avut anul acesta încă o valenţă, sărbătorind 70 de ani de existenţă a Ansamblului Cindrelul – Junii Sibiului. Muzica şi dansul popular, serile tematice care au prezentat gastronomia cipriotă, turcească, cehă şi românească, workshop-uri şi parada portului au animat centrul Sibiului în perioada 31 iulie – 3 august.

“Sibiul Vesel” este un eveniment care se va desfăşura pe tot parcursul acestei luni, în zilele de 1, 2, 8, 9, 22 şi 23 august şi propune publicului să zâmbească. Organizatorii vor prezenta o serie de spectacole de comedie în spaţii publice bazate pe interacţiunea cu publicul şi pe improvizaţie.

În staţiunea Păltiniş a fost organizat în data de 2 august un eveniment sportiv numit “Cindrelul în alergare”. Alergători profesionişti şi amatori au avut ocazia să îşi măsoare rezistenţa în alergare în competiţii de maraton şi semi-maraton.

Copiilor li s-a pregătit un “Weekend de poveste” în fiecare duminică a lunii august. Locurile de joacă din Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului, Parcul Astra, Parcul Cetăţii şi cel din cartierul Terezian vor fi scena unor programe speciale pentru cei mici.

În perioada 7- 10 august vor avea loc în diverse locaţii din Sibiu manifestările Festivalului Artmania, aflat la a noua ediţie. Scena principală va fi amplasată în interiorul complexului Balanţa, dar concerte vor fi organizate şi în Piaţa Mare, în curtea Palatului Brukenthal şi în curtea Muzeului de Istorie.

În weekend-ul 8 – 10 august, Parcul Sub Arini va găzdui Arini Fest Cinema. Pe parcursul celor trei zile vor fi proiectate diverse producţii cinematografice, acestea fiind completate de jocuri, activităţi în aer liber şi chiar o zonă de bibliotecă.

În data de 10 august va avea loc în Biserica Cetate Guşteriţa un concert de inaugurare a orgii istorice care a fost recent restaurată de Organizaţia Internaţională a Constructorilor de Orgi. Concertul va fi susţinut de doamna Ursula Philippi.

Festivalul “Classics for Pleasure” se va desfăşura în perioada 11 – 16 august la Sala Thalia. Organizatorii vor prezenta publicului şapte spectacole de muzică clasică ce vor conţine creaţiile artiştilor consacraţi şi apreciaţi de publicul larg.

În zilele de 16 şi 17 august va avea loc evenimentul sportiv Triada MTB, dedicat celor care practică mountain bike cross country. Traseele vor fi concepute special pentru aceste competiţii de tip maraton pe bicicletă. Evenimentul va cuprinde şi o competiţie destinată copiilor cu vârste între 4 şi 14 ani.

În data de 17 august, în Piaţa Mare va avea loc evenimentul intitulat “Reuniunea Trupelor”, un eveniment care va aduce pe scenă trupele anilor ’90 în România.

În penultimul weekend din august, în zilele 23 şi 24, va avea loc în Pădurea Dumbrava proiectul “Sibiul de odinioară”, un eveniment care doreşte să recreeze atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată, pe muzica renumiţilor interpreţi români de şlagăre. Pe scena din Dumbrava Sibiului se vor auzi şlagărele lui Mihai Constantinescu, Marina Florea, Stela Enache, Marina Voica, Carmen Trandafir şi mulţi alţii.

În ultimul sfârşit de săptămână, în perioada 29 – 31 august va avea loc Festivalul Medieval Cetăţi Transilvane, ediţia din acest an desfăşurându-se sub motto-ul “Bucuroşi de oaspeţi”. Pe scenele amplasate în diversele spaţii ale festivalului vor evolua artişti din ţara noastră dar şi din Letonia, Germania, Serbia, Bulgaria şi Spania. Programul festivalului include şi anul acesta concerte de muzică medievală, demonstraţii de luptă, spectacole pirotehnice, spectacole de dans şi teatru. Parada festivalului va avea loc vineri, 29 august, de la ora 21, cu plecare de lângă Turnul Dulgherilor din Parcul Cetăţii. O parte inedită a Festivalului o vor constitui conferinţele de medievistică susţinute de profesor universitar dr. Zeno Pinter în cadrul cărora se va prezenta istoria Evului Mediu prin poveşti urbane, povestea războinicilor vestiţi, descrierea vieţii de zi cu zi, precum şi alte teme legate de acea perioadă.

Pe parcursul ultimei săptămâni a acestei luni, Turnului Sfatului va găzdui expoziţia Abstract, organizată în cadrul Programului Internaţional de Artă Fotografică, ediţia a 16-a. În cadrul acestui eveniment, renumitul artist argentinian Bernardo Federico Neumann va expune o parte din colecţia sa intitulată “Abstraccion Surrealista”.

La sfârşitul lunii august, în data de 30, va începe Festivalul Internaţional Clara Haskil, care va oferi publicului două concerte de vioară, violoncel şi pian.

Pe tot parcursul acestui luni va fi deschisă publicului pentru vizitare expoziţia Salvador Dali la Muzeul Naţional Brukenthal, iar calfele călătoare îşi vor desfăşura activitatea în spaţiile publice din centrul istoric.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus