Zilele Culturii Austriece la Sibiu Reviewed by CD on . Ambasada Austriei la București și Forumul Cultural Austriac organizează, în perioada 25-29 octombrie, Zilele Culturii Austriece la Sibiu. Evenimentul aduce în p Ambasada Austriei la București și Forumul Cultural Austriac organizează, în perioada 25-29 octombrie, Zilele Culturii Austriece la Sibiu. Evenimentul aduce în p Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Zilele Culturii Austriece la Sibiu

Zilele Culturii Austriece la Sibiu

Zilele Culturii Austriece la Sibiu

Ambasada Austriei la București și Forumul Cultural Austriac organizează, în perioada 25-29 octombrie, Zilele Culturii Austriece la Sibiu. Evenimentul aduce în prim-plan figuri feminine din trecut și prezent care au marcat istoria prin intermediul unor spectacole, forumuri de discuții, expoziții, ateliere, sesiuni de lectură, seminarii, o paradă și un concert de muzică austriacă.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 25 octombrie, la ora 19, în sala expozițională a Primăriei Sibiu, sediul din Piața Mare. Tot aici va avea loc și vernisajul expoziției „CALLIOPE Austria – Femei în societate, cultură și știință”. Expoziția prezintă personalitățile feminine marcante ale Austriei, figuri publice care au modelat istoria acestei țări, începând cu secolul al XVIII-lea și până în prezent și va rămâne deschisă publicului până în data de 8 noiembrie.

Sâmbătă, 26 octombrie, va avea loc forumul de discuții intitulat „Marile Fiice – femei în societate, cultură și știință în România și în Austria – trecut și prezent”. Evenimentul se va desfășura în sala expozițională a Primăriei Sibiu începând cu ora 13.30. La ora 19 urmează un spectacol de teatru. În sala studio a Teatrului Național Radu Stanca (str. Emil Cioran, nr. 1A) va avea loc spectacolul „Lucrând pentru oameni – Käthe Leichter şi Marie Jahoda”, despre cele două femei de știință care au trăit în contextul unei epoci agitate din punct de vedere politic.

Duminică, 27 octombrie, tot la sala studio, va avea loc o repetiție cu public a spectacolului „Mesaje spre univers”, în regia lui Josef Maria Krasanovsky, producție a secției germane a Teatrului Național Radu Stanca.

Luni, 28 noiembrie, la Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității Lucian Blaga va avea loc seminarul „Egalitatea în biografiile femeilor”, cu Camelia Proca (Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen) şi Teresa Leonhard (ULBS, Facultatea de Științe Socio-Umane). Evenimentul se axează pe studiul biografiilor feminine din istorie și din cotidianul propriu, în confruntarea cu experiențele de discriminare.

Marți, 29 octombrie, fanfara „Salzburgmusi”, formată din muzicieni din regiunea Salzburg și Hausruckviertel prezintă o paradă și un concert de muzică austriacă, în Piața Mare, la ora 11.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus