Atenţie excesul de greutate! Reviewed by CD on . Excesul de greutate afectează sever integritatea discurilor intervertebrale, structuri esenţiale ale coloanei vertebrale, scrie passionsante.be. Discurile aflat Excesul de greutate afectează sever integritatea discurilor intervertebrale, structuri esenţiale ale coloanei vertebrale, scrie passionsante.be. Discurile aflat Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Atenţie excesul de greutate!

Atenţie excesul de greutate!

Atenţie excesul de greutate!

Excesul de greutate afectează sever integritatea discurilor intervertebrale, structuri esenţiale ale coloanei vertebrale, scrie passionsante.be. Discurile aflate între două vertebre joacă rolul unor amortizoare, iar degenerescenţa lor poate fi cauza unor tulburări invalidante.Se ştie deja că un indice de masă corporală (IMC) ridicat – reflectând un exces de greutate sau obezitate – este legat de un risc mai mare de dureri de spate.

 O echipă de cercetători de la Universitatea din Hong Kong a studiat un grup de circa 2.500 de adulţi cu vârsta medie de 42 de ani. S-a dovedit că un IMC ridicat era corelat cu o creştere netă a întinderii şi gravităţii degenerescenţei discale, cu atât mai mare cu cât obezitatea era mai avansată.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus