Expoziția „Femeile în arta grafică românească”, la Palatul Brukenthal Reviewed by CD on . Cabinetul de stampe și desene din cadrul Palatului Brukenthal situat în Piața Mare, va găzdui în perioada 9 august – 30 septembrie, expoziția „Femeile în arta g Cabinetul de stampe și desene din cadrul Palatului Brukenthal situat în Piața Mare, va găzdui în perioada 9 august – 30 septembrie, expoziția „Femeile în arta g Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Expoziția „Femeile în arta grafică românească”, la Palatul Brukenthal

Expoziția „Femeile în arta grafică românească”, la Palatul Brukenthal

Expoziția „Femeile în arta grafică românească”, la Palatul Brukenthal

Cabinetul de stampe și desene din cadrul Palatului Brukenthal situat în Piața Mare, va găzdui în perioada 9 august – 30 septembrie, expoziția „Femeile în arta grafică românească”.

Aceasta va aduce în fața publicului o selecție de lucrări variate din punct de vedere tematic și stilistic, aflate în colecția de stampe și desene a Muzeului, din creația artistelor de pe teritoriul actual al României. Vor fi expuse scene de gen, alegorii, naturi moarte, peisaje și portrete din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și până la sfârșitul secolului XX, realizate de artiste precum: Sonia Barcianu-Petrașcu, Emilia Böbel, Eva Cerbu, Anna Dörschlag, Hermine Hufnagel, Ana Iliuț, Hildegard Klepper-Paar, Hildegard Kremper-Fackner, Alma Redlinger, Betty Schuller ș.a.m.d.

Expoziția se înscrie în demersurile recente de redescoperire și valorificare a creației vizuale a artistelor din România, dar și în curentul internațional de recuperare a contribuției femeilor la dezvoltarea științelor umaniste, sociale, naturale și exacte.

Cei interesați pot vizita expoziția de miercuri până duminică, în intervalul orar 9 – 17.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus