Filarmonica de Stat Sibiu organizează, în perioada 17-26 septembrie, Opera Festival Reviewed by CD on . Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, festivalul aduce în fața publicului spectacole de operă, operetă, balet pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, festivalul aduce în fața publicului spectacole de operă, operetă, balet pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Filarmonica de Stat Sibiu organizează, în perioada 17-26 septembrie, Opera Festival

Filarmonica de Stat Sibiu organizează, în perioada 17-26 septembrie, Opera Festival

Filarmonica de Stat Sibiu organizează, în perioada 17-26 septembrie, Opera Festival

Ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, festivalul aduce în fața publicului spectacole de operă, operetă, balet pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied și arii din opere, dar și concursul de canto „Vox Artis”.

Evenimentele se vor desfășura atât în spații consacrate precum Sala Thalia, Centrul Cultural „Ion Besoiu” și Teatrul Național „Radu Stanca„, dar și în spații neconvenționale. Ediția din acest an a evenimentului reunește peste 400 de artiști din Spania, Olanda, Ucraina și România.

Sibiu Opera Festival va debuta marți, 17 septembrie, la ora 19, la Centrul Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu, cu spectacolul de operă „Bal mascat” de Giuseppe Verdi, susținut de Opera Națională Română din Timișoara.

În perioada 17-20 septembrie, la Sala Thalia, va avea loc Concursul Internațional de Canto „Vox Aris”, afla la cea de-a XI-a ediție, urmând ca vineri, 20 septembrie, la ora 19, publicul să poată asista la Concertul de Gală al laureaților, susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Juan Cantarell (Spania).

„Take an Opera Break” va aduce și în acest an arii din opere în spații publice, neconvenționale, în perioada 23-25 septembrie.

Sâmbătă, 21 septembrie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” va avea loc spectacolul de operetă „Liliacul” de Johann Strauss, în interpretarea Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, iar duminică, 22 septembrie, la Teatrul Național „Radu Stanca” se va pune în scenă spectacolul de balet pentru copii „Poveste vieneză”, din creația lui Johann Strauss fiul.

Festivalul se va încheia joi, 26 septembrie, cu un concert simfonic intitulat „Puccini Gala”, susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Marijn Simons. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, începând cu ora 19.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus