Grupare infracțională specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiștii sibieni Reviewed by CD on . Polițiștii de investigații criminale din Sibiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat, ieri, 23 iulie, 6 percheziți Polițiștii de investigații criminale din Sibiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat, ieri, 23 iulie, 6 percheziți Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Grupare infracțională specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiștii sibieni

Grupare infracțională specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiștii sibieni

Grupare infracțională specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiștii sibieni

Polițiștii de investigații criminale din Sibiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat, ieri, 23 iulie, 6 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la membrii unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”. 5 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2019, cei cinci bărbați ar fi săvârșit 15 infracțiuni de înșelăciune în județele Sibiu, Brașov și Hunedoara.

Cei în cauză ar fi folosit ca mod de operare comunicarea către persoanele vătămate a unei vești șocante, constând în aceea că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier soldat cu urmări grave, iar pentru diminuarea consecințelor legale sau medicale ale evenimentului sunt necesare sume foarte mari de bani.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 75.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 15 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pentru audieri.

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, domiciliați în localitățile Șeica Mare, Cristian și Cisnădie, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, înscrisuri și aproximativ 18.000 de lei.

Persoanele reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și ArestarePreventivă Sibiu și vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu și jandarmi.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus