Percheziții în județele Timiș și Sibiu, la membrii unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală Reviewed by CD on . Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor T Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor T Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Percheziții în județele Timiș și Sibiu, la membrii unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală

Percheziții în județele Timiș și Sibiu, la membrii unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală

Percheziții în județele Timiș și Sibiu, la membrii unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş şi Sibiu, la membrii unei grupări infracţionale specializate în fapte de evaziune fiscală. Totodată, au fost puse în executare 18 mandate de aducere.

Astăzi, 24 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (5) şi Sibiu (9), pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, au fost puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane domiciliate pe raza judeţelor Timiş, Sibiu şi Teleorman. Toţi cei identificaţi urmează a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Începând cu luna martie 2014, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat investigaţii faţă de o grupare infracţională, condusă de un tânăr, de 25 de ani. Acesta, prin operaţiuni scriptice, ar fi efectuat tranzacţii fictive cu produse petroliere, între societăţi comerciale deţinute ori controlate, în scopul de a se sustrage şi a îngreuna eventualele activităţi de verificare şi control.

Pentru disimularea operaţiunilor, ar fi fost introduse, în circuitul comercial, mai multe firme „de tip fantomă”, înfiinţate şi administrate de către persoane fără bonitate financiară.

De asemenea, membrii grupării ar fi recurs la falsificarea documentelor de însoţire/recepţie a produselor energetice şi la declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată, iar sumele de bani rezultate din activitatea ilicită ar fi fost transferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi internaţionale, în scopul disimulării adevăratei provenienţe.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 34.000.000 de lei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus