Shanghai-ul interesat de investiții în județul Sibiu Reviewed by CD on . Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, s-a întâlnit cu o delegație condusă de domnul Forrest Lam, președintele Grupului de Dezvoltare Comercial- Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, s-a întâlnit cu o delegație condusă de domnul Forrest Lam, președintele Grupului de Dezvoltare Comercial- Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Shanghai-ul interesat de investiții în județul Sibiu

Shanghai-ul interesat de investiții în județul Sibiu

Shanghai-ul interesat de investiții în județul Sibiu

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, s-a întâlnit cu o delegație condusă de domnul Forrest Lam, președintele Grupului de Dezvoltare Comercial-Culturală din Shanghai, care efectuează o vizită în județul Sibiu, împreună cu alți reprezentanți ai Universității Politehnice şi oameni de cultură din Shanghai, în cadrul Programului Cooperării Bilaterale România-China, stabilit cu prilejul vizitei Premierului chinez Li Keqiang la București în 2013.

Oaspeții chinezi au fost însoțiți la Consiliul Județean Sibiu de Song Shaofeng, Directorul Intitutului Confucius al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, dar și de reprezentanți ai Primăriei Avrig, responsabili de agenda vizitei delegației chineze pe perioada șederii lor în România.

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, a făcut o prezentare generală a județului Sibiu, cu accent pe avantajele competitive şi pe politicile de dezvoltare economică după care se desfăşoară activitatea administraţiei judeţene în acest mandat. Au fost aduse în prim-plan oportunităţi de investiţii în domeniul financiar-bancar, industrie uşoară, energie regenerabilă, turism şi agricultură. Județul Sibiu a fost, de asemenea, prezentat ca destinaţie turistică de către Simina Manea, director executiv al Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu.

Delegația chineză s-a arătat interesată de colaborări imediate în domeniul turismului cultural, dar şi de oportunități de investiții în economia verde.

Președintele Cindrea a vorbit și despre forumul economic, programat la începutul lunii iunie, la care sunt invitați diplomații străini acreditați în România, pentru prezentarea oportunităților de afaceri ale județului Sibiu și la care doamna Ambasador al Republicii Populare Chineze, Yuzhen Huo, și-a exprimat interesul de a participa.

Discuțiile s-au purtat într-o atmosferă destinsă, iar întâlnirea s-a încheiat cu o scurtă vizită a sediului Consiliului Județean.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus