Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde Reviewed by CD on . Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta. Firma specializată, angajată de Primăria Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta. Firma specializată, angajată de Primăria Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde

Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde

Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde
Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta. Firma specializată, angajată de Primăria Sibiu să realizeze studiul de fezabilitate, a finalizat această documentație, iar primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiției.
Prin acest nou proiect dedicat mobilității sustenabile se vor crea încă 3,1 km de piste pentru biciclete pe malurile Cibinului:
 Pe tronsonul dintre podul peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului și calea ferată/șoseaua Alba Iulia (1,4 km). Pe lângă pista pentru biciclete, pe acest tronson se vor realiza și 2 pasarele ciclopietonale.
 Pe tronsonul dintre șoseaua de centură a Sibiului și str. Podului (1,7 km).
În acest mod, cei 3,6 km de piste deja create pe malurile Cibinului vor fi continuate, prelungindu-se astfel acest culoar pentru deplasarea sigură cu bicicleta.
Lucrările vor include stabilizarea malului și reamenajarea acestuia, amenajarea zonelor verzi cu iarbă, plante și arbori. De asemenea, se va monta mobilier urban, iluminat public, hot spot-uri WiFi și sisteme de supraveghere video pentru siguranță și descurajarea actelor de vandalism.
Valoarea estimată a investiției este de 45,9 milioane lei. Următorul pas va fi realizarea proiectului tehnic, iar ulterior proiectul se va depune pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în cadrul Programului Regional Centru 2021-2027.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus