Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaș Reviewed by CD on . Municipiul Mediaş beneficiază de finanţarea proiectului „Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaş”, municipiul nostru obţinând o fi Municipiul Mediaş beneficiază de finanţarea proiectului „Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaş”, municipiul nostru obţinând o fi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaș

Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaș

Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaș

Municipiul Mediaş beneficiază de finanţarea proiectului „Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaş”, municipiul nostru obţinând o finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene şi a Guvernului României.Contractul de finanţare a fost semnat în data de 29 august 2014 la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia. În data de 10.03.2015 s-a semnat contractul de lucrări cu S.C. EURAS S.R.L. Satu Mare.
În cursul zile de luni, 16 martie 2015, a fost predat constructorului amplasamentul lucrărilor, ele urmând să fie demarate în câteva zile.
Proiectul se va finaliza în data de 31.12.2015, iar din fondurile alocate se vor executa lucrări de consolidare structurală şi restaurare a elementelor decorative la zidurile cetăţii şi la Bastionul Cuțitarilor, Turnul Pietrarilor şi Turnul Rotarilor. Proiectul prevede şi instalarea unui sistem de iluminat, amenajarea spaţiilor de circulat, amplasarea mobilierului urban, respectiv banchete, jardiniere, suporți de biciclete, panouri şi stâlpi informaționali, arbuști şi alte elemente de vegetație decorativă. Obiectivele prevăzute prin derularea acestui proiect vizează crearea a 20 de locuri de muncă permanente, extinderea sezonului turistic de evenimente, crearea a 45 locuri de parcare şi primirea a peste 56.000 turiști anual, ce vor vizita acest obiectiv de patrimoniu cultural conservat, ce datează din anul 1267.

“Luni am mai parcurs o etapă în cadrul acestui proiect de reabilitare a zidurilor și turnurilor de fortificație medievală. Este momentul în care, după semnarea contractului de lucrări, împreună cu proiectanții, cu arhitectul, cu echipa de implementare, cu dirigintele de șantier și constructorii, am avut o discuție vis-a-vis de etapa care urmează, o etapă foarte importantă ținând cont de faptul că într-un timp relativ scurt va trebui să implementăm fizic acest proiect, pentru că până la 31 decembrie 2015 el va trebui să fie realizat”, a explicat edilul Teodor Neamțu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus